#NULPUNT

Frank Oonk cap merchandise

Van Java naar de Javatoren

Geboren in een weeshuis in Jakarta Indonesië als Thjajono Tati Binti Sia, getogen in Nederland als Frank Oonk. Beleefde ik een verhaal over ondernemerschap, falen, “voor de muziek uitlopen” en de waarde van geld. Een verhaal over een zoektocht naar erkenning en balans, een verhaal van Java naar de Javatoren.

Die balans heb ik inmiddels gevonden…

#Nulpunt

Met name het artikel in het AD is misleidend, maar toch echt waar. Ik ben er namelijk achter gekomen dat niemand moet zoeken naar geluk, maar werken voor geluk. Geld is daarin slechts een middel dat je door anderen gegund wordt, winst slechts een doel om je bestaansrecht als ondernemer te waarborgen en succes schept slechts duidelijkheid in je leven. Alhoewel succes een goede indicator is voor je eigenwaarde, is het oh zo vergankelijk.

Dit geluk vergaar ik niet door maar 4 uur in de week te werken. Nee, ik doe slechts 4 uur in de week waar ik echt een bloedhekel aan heb: administratie, onderhoud etc. In de overige tijd probeer ik die 4 uur steeds korter te maken door o.a. automatisering, concepting, deals, fysieke- en geestelijke ontwikkeling en het laten groeien van mijn netwerk; dat wat ik wel leuk vindt om te doen. Hierdoor wordt mijn resterende tijd op aarde steeds mooier en krijg ik steeds meer vertrouwen in mij(n eigen creatief vermogen).

Ik ben geen Nyenrode afgestuurde business guru of begenadigd spreker, wel heb ik ooit op randje faillissement gestaan, 15 fte in dienst gehad en heb iets wat begon als een eigen behoefte, verkocht aan een corporate enterprise: Volker Wessels Telecom. Daardoor gunnen 100.000en mensen per maand, mij nu mijn huidige maandloon…

…en vertel ik vanaf nu: #nulpunt.